Tasarıma Dayalı Girişimlerde Proje Yönetimi

Alev Akın
26 Kasım Cumartesi

Eğitim | Tasarıma Dayalı Girişimlerde Proje Yönetimi

Mimar ve profesyonel proje yöneticisi Alev Akın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek, proje yönetiminin ve yöntemlerinin deneyimleneceği Tasarıma Dayalı Girişimlerde Proje Yönetimi atölyesi, 26 Kasım Cumartesi 10.00’da İskele’de!

Tasarım ve girişim kelimelerinin ortak paydası bir sorunu çözmeye veya çözümü iyileştirmeye niyetten geliyor. Yolda kayboldukça hatırlanması gereken soru: “Neden?” “Nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gideceğinin bir önemi yok.” demişti tavşan Alice’e, yol ayrımında. Yolumuzu, nedenlerimiz belirliyor ne de olsa.

Bu atölyede, proje yönetiminin karar vericilerin dayattığı zorunlu bir araç olmaksızın bir sistem yaklaşımı olduğu birlikte deneyimlenecek. İlk oturumda girişim ve proje yönetimi için bilgi ve zihin kavramları konuşulacak. İkinci oturumda ise bir kurgu üzerinden proje yönetimi ve yöntemleri deneyimlenecek.

Ücretsiz olarak gerçekleşecek atölyeye başvuru yapmak için 250 kelimeyi aşmayan niyet mektubunuzu, etkinlik@turkiyetasarimvakfi.org adresine gönderebilirsiniz.

Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.

Son başvuru tarihi: 23 Kasım Çarşamba - 17.00

Alev Akın, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde 1994 yılında lisans ve 1996 yılında yüksek lisans derecesini tamamladı. Profesyonel çalışma hayatına yüksek lisans çalışmaları sırasında bir TÜBİTAK projesinde yönetici yardımcısı göreviyle başladı. 1996-2001 yılları arasında özel sektör inşaat projelerinde proje takım üyesi, proje yöneticisi ve proje koordinatörü olarak çeşitli görevler alan Akın, 2001-2005 yılları arasında Türkiye’deki Amerikan Hükümeti “GSA” projelerine dahil oldu.

2006-2009 yılları arasında İstanbul Proje Yönetim Derneği (İPYD) Yönetim Kurulu Üyesi olarak gönüllülük ile tanışan Akın, 2010-2011 çalışma döneminde de İPYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tamamladı.

Değiştirmek, dönüşmek ve değer üretmek için çok çalışmak gerektiğine inanan Akın; IPYD (İstanbul Proje Yönetim Derneği), PMI (Project Management Institute), SAVE (Society of American Value Engineers), Agile Construction TR Çalışma Platformu üyeliklerinin yanı sıra, döneminde SES Derneği’nin ‘Kadın Sesi’ Projesi elçisi ve 2019 yılında EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Program katılımcısı olmuştur. 2017 yılında üyesi olduğu Türkiye Kadın Girişimciler Derneği çatısı altında, Mayıs 2019’dan itibaren Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi görevini sürdürdüğü gibi, Contechverse girişimci mentoru, BinYaprak Milyon Kadına Mentor programında mentor olarak birlikte yol yürümeye devam etmektedir.

2005 yılında PMP (Project Management Professional) derecesini alan Akın, 2006 yılında Mimar Gül Erkmen ile İŞTE Proje Yönetimi firmasını kurdu. 16 yıldır ekibiyle birlikte, geleceğe yön veren projelerin kendini sürece adamış bir paydaş yönetimiyle daha etkili ve daha verimli şekilde hayata geçebileceğine inanarak sektörde proje yönetim hizmeti vermeye devam etmektedir.