İstisnai Karşılaşmalar

Aslı Şekerci
23 Aralık Perşembe

18.45 Konuşmaları | İstisnai Karşılaşmalar • Yaşam yahut daha kişisel bağlamda yaşamımız aslında bir tutunma hikayesi. Neye ve nereye, kime ve kimlere, hangi gerekçeyle, nasıl tutunmalı, nerede kalmalı? Aslında bize orada kalmamızı söyleyense o tanışıklığa, o ilk karşılaşma anına vakfedilmiş duygular. Karşılaşmaları istisnai kılan işte tam da bu bence. Öğrenmeye, öğretmeye, pay ve paydaş olmaya, her türlü yaşama misafir olma niyetime ve bu yolun beni getirdiği antika tutkuma ve Kuzguncuk’la karşılaşmama dair… Bir küçük sohbet. "İstisnai Karşılaşmalar” başlıklı konuşmasıyla Aslı Şekerci, 23 Aralık Perşembe saat 18.45’te İskele’de!

Dada Kuzguncuk’un kurucusu Aslı Altan Şekerci 1972 doğumlu. 25 senedir profesyonel kariyerinin yanı sıra sürdürdüğü antika toplama hobisini mesleğe dönüştürüyor ve Kuzguncuk'ta paylaşıyor. “Vazgeçilen” eşyalara hayat vermenin kendisi için önemini vurgulayan Şekerci, Dada’da aynı zamanda yıllardır biriktirdiği mesleki tecrübesiyle çocuklar için de bir alan yaratmayı hedefliyor. Endüstriyel Sanatlar üzerine lisans eğitimi alan ve Özel Karagözyan Ermeni İlköğretim Okulu, İELEV Eğitim Kurumları, Özel Bilfen Sihirli Çan Okulları gibi çeşitli kurumlarda 1996’dan beri çocuklar için sanat projeleri tasarlayan ve koordine eden Şekerci, aynı zamanda uzun yıllar Söz Danışmanlık bünyesinde Sakıp Sabancı Müzesi’nin çocuk atölyeleri için çalıştı ve müzenin Rodin, Picasso, Dali, Abidin Dino gibi çok ses getiren sergilerine paralel çocuk eğitimlerinin kurgulanması ve uygulanmasında rol aldı. Sanat Eğitiminin yaşam becerileri ve davranış kültürü olarak benimsenmesi, müze pedagojisi ve müze davranışlarının olağan eğitim sürecinin bir parçası olarak kurgulanması, öğrencilerin bireysel farklılıklarının, öğrenme becerilerinin belirlenmesi ve üretme–oluşturma davranışının öğrenmenin gerçekleştiği her alanda bağımsız ve olağan bir yapıda ama estetik bir anlayışla gerçekleştirilmesinin sağlanması, Şekerci’nin uzmanlık alanları arasında yer alıyor.

Etkinliğimizde HES kodu kontrolü ve maske kullanımı zorunlu, kişi sayısı sınırlı olacaktır.